Alice och Olivia 10 månader!

Nu tänkte jag sammanfatta en tiomånadersuppdatering. Liiite sent men det har varit lite upp och ner med magsjukan och allt.
 
Vi var iallafall in till BVC och kollade läget i början av månaden och då såg det ut såhär.
 
* Alice vägde 7570g och var 68cm lång och Olivia vägde 7600g och var 67,5cm lång.
* Nu har vi börjat använda storlek 4 i blöjor, fortfarande Libero.
* I kläderna har vi nu börjat använda storlek 68 och det passar för det mesta bäst just nu. 62 passar ett tag till men det är i huvudsak 68 som gäller.
* Äter välling på morgonen, hemlagad mat till lunch, gröt till mellanmål, hemlagat till middag och välling innan kvällning. Jag ammade till 9 månader och 20 dagar.
* Sover från ca. 20-21 till 07.30-08. Har varit ganska dåligt med sömn nu ett tag. Olivia är mycket orolig och gnällig och hade en period en vecka när hon vaknade vid 03-tiden och var ledsen och kunde inte komma till ro. Det tog ungefär en till en och en halv timme innan det gick att få henne att somna igen. Alice skulle kunna sova längre på morgonen om hennes syster inte startade dagen med att vara så ledsen.
* Sover fortfarande tre gånger på dagen.
* Båda två kryper med en himla fart nu. Alice har sedan en vecka tillbaka ungefär även hon börjat krypa på alla fyra. Innan det körde hon militär-ålar-krypningen.
* Båda två sitter och kan sätta sig själva. De ställer sig på knä och vill nå upp till saker. Alice ställde sig upp alldeles själv mot gåstolen i söndags.
* Olivia pratar "Dadadadada" och Alice babblar massor och har även börjat säga "Mamamama". Olivia har börjat skrika så att rösten tillslut spricker i det ljusaste om hon blir arg eller så. Båda två har fått en rejäl stämma!
* De älskar Misse, våran katt och kan krypa över stockar och stenar för att nå fram till honom.
* Oftast håller de ihop, går en åt ena hållet hakar den andra på. Ibland tar de mod till sig och kryper iväg på egen hand. Oftast då in till deras rum och till bollhavet. Där ställer de sig på knä vid kanten och leker med bollarna.
* De skrattar mer och mer och ibland åt ingenting.
* Älskar "Imse vimse spindel" och Alice "sjunger" gärna med. Idag började Olivia också att "sjunga" med i sången.
* Om vi "klickar" med tungan mot gommen så härmar Alice det och gör likadant. Ibland kan hon sitta för sig själv och göra så.
* Olivia suger på överläppen eller så har hon tungan en bit ut och flinar när hon är busig. 
* Olivia har fått två små tänder uppe och har börjat gnissla.
 
 
 
 
Jag ser nu när jag läser inlägget från förra månaden vad otroligt mycket som har hänt på bara den här korta stunden. Det är otroligt vad fort de lär sig nya saker nu <3
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

"-Det är två barn i magen!"

En blogg om livet som tvillingmamma.

RSS 2.0