Magsjuka!?

Jag är alltid så noga med handhygienen både på mig själv och barnen när vi är någonstans. Jag tycker jag är noga med allt och renlig i allmänhet och ändå ska vi åka på all skit. Just nu verkar det som att magsjukan har tagit sig in i vårt hem.
Olivia var ledsen igårkväll och verkade ha ont i magen. Jag tog upp henne en halvtimme efter vi lagt henne och efter bara några minuter så kaskadkräks hon över hela vardagsrumsgolvet. Hon kräktes två gånger till innan hon tillslut somnade gott på täcket på golvet. Alice fick flytta in med säng och allt in i lekrummet för att försöka förhindra spridning (lönlöst men man försöker ju) och hon sov jättebra där inne hela natten så när vi blivit friska igen ska vi nog flytta in Olivia också så får vi se om det ger bättre sömn åt alla. Lite ångestladdat är det allt men jag är ju inte så mycket för förändringar över lag heller så. Hur som helst så var Erik upp och bytte blöja på Olivia en gång inatt annars sov vi ganska bra allihopa. Idag har det varit lite dåliga magar så vi har ställt in alla planer för helgen. Otroligt tråkigt då jag sett fram emot den hela veckan men men. Vad gör man som småbarnsförälder?
 
Förra helgen åkte jag och barnen till min farmor och farfar. Pappan i huset skulle jobba eftermiddag några dagar och för att vi skulle slippa vara ensamma och han få sova ut då han jobbat sent så tog vi vårt pick och pack och flyttade in hos världens bästa gammelfarmor och gammelfarfar. När jag var liten älskade jag att vara hos dom. Eftersom de jobbade mycket och drev en butik och ett företag så blev det inte att vi var där lika mycket som hos mormor och morfar som var pensionärer. Vi hade tre jättebra dagar där och sällskap av mamma, pappa och syster fick vi också mellan varven.
 
 
Alice spelar piano med mormor. Den ungen alltså, hon är verkligen musikalisk. Älskar musik och ska hööööja radion jämt när en svängig låt spelas.
 
 
Vi passade på att prova vinterutstyrseln när det var några minusgrader ute. Här är Olivia.
 
 
Hålla handen med sin tvillingsyster är mycket roligare än att gå ensam <3
 
 
 
Fina vyer!
 
 
 
 

Yoga!

Ikväll var jag iväg på Yoga. Det är hemskt vad svag jag är i ryggen. Jag har ingen styrka alls, vilket inte är så konstigt. Hoppas jag kan komma iväg en eller två gånger per vecka på något roligt pass nu framöver.
 
Idag gjorde vi oss klar och satt i bilen klockan halv tio för att vara på XXL i Birsta när de öppnade. De skulle få hem mer av jackan de annonserade ut. Väl där fanns det inga jackor. Blir så less! Så vi åkte dit helt i onödan kan jag säga. Var in på Timråbo på vägen hem och fixade kontraktet på andra motorvärmarplatsen nu när vi har två bilar igen. Sprang in på Lidl också och köpte lite småtjaffs. Tvåpack bodys till barnen för 50 spänn, återstår att se vad det är för kvalité. Fina var dom iallafall.
 
Barnen är lite bättre i förkylningen iallafall. Snoret börjar avta, hostan bröt aldrig ut på Olivia och Alice hostar bara ibland. Det är en sån konstig hosta, inte som vanlig... Alice hade feber en dag och då hade hon bara 38 så jag vet inte. Vill att de ska få vara friska! Det blir nog till att vara lika försiktiga nu framöver som vi var förra året. Försöka att inte ta med dem på affärer och så för mycket. Onödigt att utsätta dem när de verkar ha sämre immunförsvar fortfarande. Synd att vi missade barnvagnsbion idag men det kommer väl fler tillfällen hoppas jag!
 
Imorn blir det en rask promenad om det inte regnar annars har vi inga planer. Vi blir hemma från babysången men det skulle vara bra att aktivera barnen med något annat. De blir ju så rastlösa av att bara vara hemma. Jag har så dålig fantasi. Vad konstigt - innan jag fick barn hade jag hur mycket som helst på lager av vad jag skulle göra med mina framtida barn, vad de skulle få lära sig osv. men nu när jag är mitt uppe i det så är jag helt tom. Jag är rädd att jag ska missa något och komma på senare då det är för sent.
 
 
Alice och Olivia fick presenter sist mormor och morfar kom och hälsade på. De fick varsin liten baddocka med tillhörande balja och ett kilo ritpapper och pennor som går att tvätta bort. Olivia älskade dockan och vill klä på och av hela tiden och vi ska öva med att bada den så kanske hon till slut kommer över sin vattenskräck. Alice kommer nog bli en konstnär, hon älskar att rita!
 
 
 

Snor, snor, snor!

Jag blir tokig! Nu snorar Olivia IGEN! Det var en vecka sedan de slutade snora och nu är det alltså dags för en förkylning igen. När ska det ta slut nångång? De sover ju dåligt även när de är friska så ni kan ju bara gissa hur de sover när de är sjuka.. De två sista gångerna nu är det Olivia som har börjat snora, annars har jag uppmärksammat att det brukar vara Alice som blir sjuk först och jag tänkte att det var hon som hade sämre immunförsvar men nu vet jag inte då.
 
Igår var vi på BVC för 18 månaderskontroll. Alice vägde 9850g och var 78,5cm lång. Olivia vägde 10140g och var 79cm lång. Jag trodde de skulle väga mer nu och jag var helt säker på att Alice var längre än Olivia men vi mätte två gånger och måtten stämde så det måste vara en himla synvilla alltså! Sedan var det dags för vaccinationen och jag blev sur på läkaren alltså, jättesur och tvär var hon och vi fick inte göra något för att underlätta för barnen utan vi skulle "ta" att de blev ledsna. Nu blir det inget besök förrän de är två år. Känns konstigt att de har blivit så stora. Vi är ju vana att ränna där lite titt som tätt, men så har vi haft det för att vi själva velat. Jag vill veta vad de väger! De frågade även en massa om vad barnen kan göra och säga nu och jag hade total black out. Fick inte fram alls vad de kan "säga". De säger ju faktiskt tack tack, lampa, titta, tutte, vov vov, ibland kommer det något mamma och pappa också men kanske inte så medvetet riktat till oss jämt.
 
Jag tycker de utvecklas så mycket nu, speciellt när det gäller hur de förstår så himla mycket. De förstår precis vad man menar när man säger sätt dig ner, ställ den där, hämta bollen osv. Olivia började idag med att hon ska ge oss allt hon ser och säger tack tack och menar att vi ska säga det för att vi får något av henne. De är så himla gulliga alltså. Älskade barn!
 
Vi målade lite med fingerfärg ikväll också. Alice tyckte verkligen det var toppen och gjorde tre teckningar. Hon ritade och smetade som bara den och blev ledsen när vi var tvungna att plocka undan. Olivia tyckte också det var kul och smakade även på färgen två gånger. Hon skrattade åt att den blev formad som en strut på fingret och sen duttade hon bort den på pappret.
Annars idag har vi städat och tvättat och varit ute på promenad. Barnen hittade mina trosor i byrålådan och Alice använde dem som trasa och torkade lära-gå-vagnarna och golvet. De ser ju vad vi gör och vill göra lika, så jädrans sött! OCH KORS I TAKET! Olivia blev inte rädd för dammsugaren idag. Hon sa inte ett pip och gick till och med förbi den flera gånger. Jag hoppas så att det håller i sig även om jag vet att det kan ha varit en ren tillfällighet men jag har ett hopp.
 
Nä, nu kanske det är dags att inta position i sängen. Jag behöver verkligen sova men jag vet att det inte kommer bli så mycket av den varan inatt när Olivia redan har varit ledsen tre gånger sedan vi la henne. Det är jobbigt med allt snor såklart. Jag undrar hur mycket det här sliter på kroppen, undrar hur många år äldre man blir av att få sova så lite.
 
 

"-Det är två barn i magen!"

En blogg om livet som tvillingmamma.

RSS 2.0