Vi har bil!

Ja, tänk! Att efter att ha suttit här billös sedan vi flyttade hit har jag äntligen tillgång till bilen igen. Det kommer bli så mycket roligare att vara mammaledig nu. Nu kan vi hälsa på kompisar, fördriva tiden och ta oss ut längre än på en promenad.
 
I helgen har vi haft besök av barnens farmor och Totte. De var här i fredags och då passade jag på att åka iväg till Hem fina hem i Johannedal och hittade en massa fint, som alltid, som fick följa med hem. Jag har bestämt nu att en gång i månaden ska jag unna mig något fint till mig själv och vart passar bättre än att åka just dit?
Lördagen spenderade vi i Birsta och där fyndade jag leggings till barnen för 19:- styck och lite annat smått. På söndagen drog pappan iväg och jobbade några timmar och då tog jag med barnen och åkte till Birsta (igen) och bara strosade. Det var så skönt! Provade lite kläder själv och köpte lite annat till barnen som jag tittade på dagen innan och återigen hittade jag superfynd i klädväg till Alice och Olivia. Det är så kul med rea!
 
 
Pyjamas på Kappahl med 25% rabatt. Superfina!
 

Sitter och velar fram och tillbaka om hur vi ska göra med babysimmet. Ska vi fortsätta eller ska vi inte? Jag vill, samtidigt som jag tycker det är dyrt. Olivia har ju blivit så rädd för att duscha så jag tänker att det kanske kan vara bra för henne att få vänja sig ännu mer men samtidigt tänker jag att vi kanske kan bestämma en dag i veckan då vi åker och badar ändå men jag vet att det inte kommer bli av. Åh, det är så svårt! Hur ska vi göra?
 
Imorn kommer mamma och Sofia, hoppas vi får fint väder!
 
 
 

Det är inte likt mina barn!

Nää, det är verkligen inte likt mina barn att vara såhär gnälliga. Kan säga att vi verkligen har varit bortskämda med snälla bebisar och lite grin och det gör att det blir ganska jobbigt när det är som det är nu. Jag hoppas det går över snarast och att de blir sig själva igen. Jag vill orka, vara glad och ha glada barn igen!

Jag vet inte! Är det fel att vilja ha lite avlastning ibland? Är det fel att vilja få lite hjälp med diverse hushållning eller barnunderhållning för någon timme ibland? Jag vill veta om jag har helt fel där, som tycker att någon skulle kunna komma till mig och bara vara och kanske hjälpa till med alla bestyr någon gång ibland. Är det fel det? Är det så att man ska klara sig själv??

Iallafall så har jag världens bästa syster. Henne går det att prata med, hon dömer ingen och hon förstår mig. Mer än de som har egna barn... Konstigt nog. Idag kom hon till oss och var världens bästa sällskap och lekte med barnen och bara var. Och se så mycket lättare allt kändes på en gång! Älskar dig syrran!!

Nu ska jag lägga mig i sängen och hoppas på att den här natten blir ungefär som den förra.


Alice och Olivia 10 månader!

Nu tänkte jag sammanfatta en tiomånadersuppdatering. Liiite sent men det har varit lite upp och ner med magsjukan och allt.
 
Vi var iallafall in till BVC och kollade läget i början av månaden och då såg det ut såhär.
 
* Alice vägde 7570g och var 68cm lång och Olivia vägde 7600g och var 67,5cm lång.
* Nu har vi börjat använda storlek 4 i blöjor, fortfarande Libero.
* I kläderna har vi nu börjat använda storlek 68 och det passar för det mesta bäst just nu. 62 passar ett tag till men det är i huvudsak 68 som gäller.
* Äter välling på morgonen, hemlagad mat till lunch, gröt till mellanmål, hemlagat till middag och välling innan kvällning. Jag ammade till 9 månader och 20 dagar.
* Sover från ca. 20-21 till 07.30-08. Har varit ganska dåligt med sömn nu ett tag. Olivia är mycket orolig och gnällig och hade en period en vecka när hon vaknade vid 03-tiden och var ledsen och kunde inte komma till ro. Det tog ungefär en till en och en halv timme innan det gick att få henne att somna igen. Alice skulle kunna sova längre på morgonen om hennes syster inte startade dagen med att vara så ledsen.
* Sover fortfarande tre gånger på dagen.
* Båda två kryper med en himla fart nu. Alice har sedan en vecka tillbaka ungefär även hon börjat krypa på alla fyra. Innan det körde hon militär-ålar-krypningen.
* Båda två sitter och kan sätta sig själva. De ställer sig på knä och vill nå upp till saker. Alice ställde sig upp alldeles själv mot gåstolen i söndags.
* Olivia pratar "Dadadadada" och Alice babblar massor och har även börjat säga "Mamamama". Olivia har börjat skrika så att rösten tillslut spricker i det ljusaste om hon blir arg eller så. Båda två har fått en rejäl stämma!
* De älskar Misse, våran katt och kan krypa över stockar och stenar för att nå fram till honom.
* Oftast håller de ihop, går en åt ena hållet hakar den andra på. Ibland tar de mod till sig och kryper iväg på egen hand. Oftast då in till deras rum och till bollhavet. Där ställer de sig på knä vid kanten och leker med bollarna.
* De skrattar mer och mer och ibland åt ingenting.
* Älskar "Imse vimse spindel" och Alice "sjunger" gärna med. Idag började Olivia också att "sjunga" med i sången.
* Om vi "klickar" med tungan mot gommen så härmar Alice det och gör likadant. Ibland kan hon sitta för sig själv och göra så.
* Olivia suger på överläppen eller så har hon tungan en bit ut och flinar när hon är busig. 
* Olivia har fått två små tänder uppe och har börjat gnissla.
 
 
 
 
Jag ser nu när jag läser inlägget från förra månaden vad otroligt mycket som har hänt på bara den här korta stunden. Det är otroligt vad fort de lär sig nya saker nu <3
 
 

Till salu!

I tio månader har mina bebisar legat i den gemensamma liggdelen till vår vagn. Jag trodde aldrig att vi skulle kunna använda den så länge men för några veckor sedan tog vi beslutet att ta bort liggdelen och sätta dit sittdelarna. Vi kommer nu använda Emmaljungan och använda Urban Jungle vagnen till att sova i inomhus. Hur länge vet jag inte men jag saknar redan den där smidiga vagnen som tar sig in överallt och som är så lättkörd.
Hur som helst så ska vi nu sälja liggdelen då vi inte kommer ha någon användning för den längre. Blir den inte såld nu så får den vara kvar tills vi säljer hela vagnen längre fram då barnen blivit större.
Här kommer en liten beskrivning:
 
Mountain Buggy, Urban jungle duo - Tvillingliggdel

Årsmodell 2012, köpt på Babyproffsen för 2695:-

Mycket väl vårdad, har alltid förvarats inomhus och har suttit på vagnen hela tiden. Har tagits loss från chassit två eller tre gånger. Madrasskydd har alltid använts på dynan så liggdelen är i mycket fint skick. Ej solblekt eller skadad på annat sätt.
En liten missfärgning som knappt syns finns på tyget på insidan av höger sida som jag inte har en aning om var den kommer ifrån, se separat bild!

Regnskydd följer med. Liggdelen passar även tidigare modeller av chassin än 2012.

Säljes för 1500:- Prutat och klart!
 

Bilden på missfärgningen.
 

Vid intresse går det bra att skriva en kommentar här på bloggen eller skicka ett mail till: erikaengblom@hotmail.com
 
 

Ordningen återställd (nästan)!

Jag trodde verkligen att jag och barnen hade klarat oss från magsjukan när det hade gått närmare en vecka från att pappan blev sjuk. Sen började det.. Alice kräktes natten till söndagen (förra helgen). Precis då vi hade lagt oss och jag skulle få en hel natts sömn hörde vi hur det plaskade till i hennes säng. Lilla gumman, hon var alldeles grön i ansiktet när hon hade kräkts färdigt i handfatet på toaletten. Jag duschade med henne och sedan somnade hon gott i sin renbäddade säng och sov hela natten. Jag och Olivia flyttade då in i vardagsrummet igen för att hålla oss på avstånd, vi som nyss hade flyttat tillbaka in i sovrummet igen.
Efter det blev inte Alice sämre annat än att matlusten var borta och hon mådde nog inte så bra men åt ju lite iallafall och drack bra. Olivia var som vanligt.
   Natten till måndagen bröt helvetet ut! Jag vet inte när jag var så dålig sist. Händerna krampade på mig så att jag inte kunde böja fingrarna och jag svimmade inne på toaletten och vaknade när Erik kom in efter att ha vaknat till ett himla liv där inifrån. Hela måndagen var jag död. Bortdomnad i hela kroppen och kunde inte ens gå. Erik var hemma med barnen resten av den veckan också... Och som om det inte var nog så blev Olivia dålig natten till tisdag, då kräktes hon men bara lite. Sedan hade hon hemsk diarré i tre dagar. Så fort man fick i henne minsta lilla sked med vätska eller mat så gick det bara rakt igenom. Jag var så rädd att vi skulle behöva bli inlagda men på fjärde dagen repade hon sig och nu är det bra igen. Nu hoppas jag för guds skull att det inte kommer tillbaka igen. Fy!
 
Det blev otroligt lite vila för mig när jag var sjuk eftersom att Olivia var dålig samtidigt och det var fullt upp hela tiden. Jag har liksom inte fått tagit igen mig och tålamodet är verkligen nere på botten nu. Samtidigt så är Olivia världens gnällspik just nu. Hon har förresten fått en tand uppe nu också och det är nog fler påväg så jag förstår om det är jobbigt för henne men jag önskar jag kunde dela mig i två bara för en liten halvtimme eller så ibland. Så att ena halvan kunde gå iväg och sova eller vad som helst och den andra kunde ta hand om barnen. När man inte orkar med sig själv för att man är helt slutkörd så blir hela omgivningen påfrestande och jag blir så förbannad på mig själv för att jag inte orkar! Jag vill ju vara världens bästa mamma till mina barn HELA tiden... Både jag och Erik skulle behöva ett litet break, typ sova en natt på hotell, gå på SPA, soooova.. Det tror jag skulle vara väl behövligt för oss båda. Men är man en fattigjon så är man..
 
Så det som gäller nu är att försöka få så mycket sömn som möjligt för att komma ikapp så att dagarna kan bli som förut igen med en pigg och glad mamma och glada barn. Det funkar ju inte om jag ska sitta här, nu har jag slösat en och en halv timmes sömn på att sitta här...
 
 
I fredags när Sofia var här satte vi upp hyllorna ovanför barnens sängar och det blev så bra!
 
 
Och jag fick rosor av min man bara sådär. Då blir man glad i själen!
 
 
 

"-Det är två barn i magen!"

En blogg om livet som tvillingmamma.

RSS 2.0