Semester!

I fredags var vi till BVC och kollade läget. Olivia väger nu 9400g och är 74,5cm lång. Alice väger 8800g och är 75,5cm lång. Gud vad de växer! Stoppa tiden nu!! Efter det blev det kalas i Kovland för Totte och vi blev bjudna på middag och tårta.
 
I lördags var vi in till stan på Gatufesten med barnens farmor. De fick dra i varsitt snöre i ett lotteristånd och fick varsin nalle. Vi kikade runt och åt lite lunch. När farmodern hade åkt hem gick lilla familjen ett varv i hamnen och tittade på båtar. Vi hade en jättemysig dag.
 
Igår tog vi och packade bilen full och åkte till Moningssand. Superfint ställe! Jag tror bilderna får tala för sig själva!
 
 
 
 
 
Nu har vi semester! Inte för att jag vet vad skillnaden är när man är mammaledig hela dagarna annars men pappan är iallafall hemma och det ska bli så skönt att ha honom här hela dagarna nu! Hoppas vi kan få vara friska och pigga de här veckorna så att vi förhoppningsvis hinner med lite utflykter också!
 
Njut! Ta vara på livet NU!
 
 
 
 
 

Misse - katten!

Jag märker direkt när något är fel med mitt djur. Jag är en enorm djurvän och älskar alla sorters djur. Jag kan nästan inte ens döda en insekt och om jag på hösten råkar köra över en av alla de där miljoners grodorna som sitter på vägarna så börjar jag tänka på deras små barn som nu blir utan mamma eller pappa. Ja, det är jobbigt och ibland önsar jag att jag inte hade ett sånt hjärta för alla dessa djur. Men jag tror man föds till det man blir. Det är en av mina egenskaper och det är väl så det ska vara!
 
Hur som helst så hade jag varit till Birsta och fikat med min vän (barnfri), jag kom hem och såg att Misse inte mådde så bra. Han hostade/harklade till och upp kom ett vitt skum som blev mer och mer rosa. Han kunde inte äta, men ville. Jag tänkte att han kanske ätit något konstigt eller hade ont i halsen och hela natten låg han vid husses fötter på täcket. Han har knappt sovit med oss i sängen alls sedan vi flyttade hit så något var fel. Dagen efter kollade jag lite i hans mun och såg då att en av hans långa hörntänder har gått rakt av. Visste ju inte om det hade något med kräkningarna att göra men jag ringde ändå in till veterinären och rådfrågade. De tyckte jag skulle komma in. Efter många om och men slutade det hela bra och med oss hem fick vi ett låååångt grässtrå som hade nästlat sig in upp i svalget och in i näsan på min lille vän. Stackars lilla gubben, det låg ju där och skavde och irriterade. Nu mår han bra men vi ska dit om några veckor igen och dra bort den skadade tanden.
 
Det är ju inte så semestervänligt att lägga en del av pengarna på ett sånt här "nöje" men vad gör man? Jag betalar vad som helst, han är ju min lilla bebis!
 
 
 
 
 
 

På en tisdag!

Igår hade vi besök av Viktoria och Linn hela dagen. Vi hade en superdag. Vi åt pannkakslunch med grädde och färska bär, var till lekparken och när barnen sov sin eftermiddagslur åt vi glass och jordgubbar och bara slappade under parasollen. När Erik kom från jobbet grillade vi kyckling och åt tillsammans med klyftpotatis och sallad. Hur gott som helst!! På kvällen gav vi barnen välling och bäddade ner dem i vagnen och gick ner till Lögdösjön och tog ett kvällsdopp. Hur underbart som helst!!
 
 
 
 

Min frukt från Nestlé!

Jag är ju med i Buzzador och har fått i uppdrag att buzza Min frukt från Nestlé.
Vi fick hem ett sånt här:
 
 
... fullt med sånt här:
 
 
... och barnen älskar det!
 
Perfet att ta med på utflykt som mellanmål. Praktiskt och god och 100% frukt. Vill du också bli en Buzzador? Lämna en kommentar så fixar vi det. Man får tillfällen att prova på massor av bra produkter.
 
 
 
 
 

De fina stunderna är de bra stunderna!

Vi har haft en toppenhelg och en superbra start på en ny vecka faktiskt.
 
I fredags träffade jag och barnen Anna och hennes tvillingpojkar och en av de äldre sönerna på Birsta. Det var superkul och jag hoppas det inte dröjer länge innan vi kan ses igen. Det är så skönt när man träffar en ny människa för första gången och allt känns så enkelt. Man kan vara sig själv rakt igenom och behöver inte anstränga sig alls. DET värdesätter jag högt och det är så jag sållar vilka jag vill lägga energi på och inte. Jag vill umgås med människor som GER något tillbaka och inte bara tar.
 
I lördags åkte vi till Norra berget med Sofia. Vi gjorde fika och tog med och hade en riktig myspicknick. Barnens farmor kom också förbi. Efter pickningen åkte vi till stan och åt mjukglassbuffé på Biteline. Superfint väder.
 
Igår var vi till Alnö och hälsade på Malin och Patrik och deras dotter. Vi fikade gofika och badade i havet med småttingarna. Hur mysigt som helst. Det vill vi också göra om snart!
 
 
 
 
Idag tog jag morgonpromenaden efter alla bestyr här hemma och svettigare än svettigast kommer jag hem och inser att det inte finns EN ENDA DROPPE vatten i kranen! Herregud säger jag bara. Kul att åka till Vivstavarvskapellet som en svettbobba där de hade familjedag och bjöd på lunch. Nä, tack! Jag fick åka till svärmor och duscha och göra mig klar så när jag väl kom till träffen hade jag missat lunchen och alltihop. Vilken tur jag hade då att en annan mamma som gick i samma babysimgrupp kom fram och bjöd med mig till deras filt så vi fick ut något av dagen iallafall.
   Jag gjorde langos till middag och sen åkte vi hela familjen till Lögdösjön och tog ett kvällsdopp. Alice är helt tokig och ska bara bada och bada. Olivia stövlar också rätt i och de älskar det. Det var en riktig myskväll!
 
 
Imorgon ska vi umgås med Viktoria och Linn, det har vi sett fram emot!
 
 

"-Det är två barn i magen!"

En blogg om livet som tvillingmamma.

RSS 2.0