Torsdag

 
Efter bilstolsprovningen åkte vi hem till Linn och hennes mamma. Linns moster var också där och bjöd på kladdkaka, så gott! Det är alltid lika kul att umgås med dessa fina människor och jag är så ledsen att vi inte kan ses lika ofta längre, men så är livet. Jobba bör man ju.. Underbara barn, vad stora ni blir!
 
Och vilken tur vi har för ikväll fick vi finbesök av mamma, pappa och min farmor och farfar. De hade med sig gott fikabröd så mycket fika har det blivit idag. (Ajjabajja!) Det var en riktigt överraskning att farmor och farfar följde med och det var så kul att de alla fyra kom. Älskar spontanbesök, verkligen! Mer sånt!!!
 
 
 
 

En riktigt bra dag!

Åh, vilken bra dag vi har haft idag! Jag kommer gå och lägga mig med ett leende på läpparna nu om en stund. Jag har haft ont i skallen hela dagen och har väntat på världens åsksmäll men den kom aldrig, men huvudvärken gjorde mig ingenting när jag fick ett kanonerbjudande från lekmer.se på bilbarnstolar.
 
   Vi har ju funderat på att byta bilbarnstolar till tjejerna eftersom de faktiskt har blivit ganska stora nu. De får fortfarande ledigt plats i babyskydden men om vi ska åka iväg på någon lite längre tur nu i sommar så skulle det kanske vara lite bekvämare för barnen i en ny stol. Det är ju en djungel det här med bilstolar men konstigt nog så brukar jag kunna bestämma mig ganska snabbt. Babyskydden hade jag redan bestämt mig för innan vi var och tittade i affären och det blev nästan likadant den här gången också.
Eftersom det har kommit stolar med viloläge så tyckte jag att det verkar vettigt om man åker lite längre att kunna tippa dem om de somnar. Sen så vill jag såklart ha en stol som fått bra betyg i tester och så och så tycker jag att den är så snygg! Så det blev två stycken Maxi - Cosi Mobi. Jag är supernöjd och eftersom vi har en rymlig V70 så är det inga problem. Vi kan ha en fram och en bak men även båda bak vilket jag tycker är viktigt eftersom de kommer sitta i stolarna tills de är minst fyra år och om vi vill kunna sitta båda vuxna fram om något år så är det bra att möjligheten finns. Vi behövde inte ens skjuta fram förarsätet alls för att stolen skulle få plats bakom och det är ett stort plus med Volvo V70!
Det är många som tycker att den andra stolen är så dyr osv. Vi då som behöver två. För oss blir det ju svindyrt. Vilken sjuk tur jag hade idag som fick 15% rabatt på bilstolar och när jag klickade in på sidan så är stolen redan prissänkt med 19%. Vilket gjorde att jag fick 31% rabatt och betalade bara 4074:- för två stolar istället för 3000:- för en. Helt sjukt billigt!! Kunde inte annat än slå till. Gör det du också!
 
 
 
Supersnygga!
 

Onsdag!

Idag har det bara regnat och regnat! Jag hann precis gå min PW-runda innan det började ösa ner och sen fortsatte det bara. Det blir ju sååå tråkigt och så mycket gnäll när vi bara är inne och hemma ensamma och det kan ju göra mig galen!
   När Erik kom hem från jobbet packade vi in oss i bilen och åkte hela vägen till Triangelvägen och kollade på ett hus. Superfint läge och jättefint men alldeles för mycket att göra på det till det priset. Äsch, känner faktiskt ingen brådska att flytta. Trivs jättebra där vi bor nu och det kommer nya, bättre hus till salu.
   Nä. nu ska jag ta och göra tidig kväll för en gångs skull tror jag, om jag inte ska passa på att måla naglarna kanske?

Midsommarbrudar!

 
Såhär snygga var mina älsklingar på midsommarafton!
Vi var i Fränsta hela helgen och själva aftonen var vi hos farmor och farfar.
Nästa år blir det riktigt firande med midsommarstång och dans!
 
 
 

En regnig dag med Rabarberkräm!

Igår var det ju strålande väder och vaaarmt. Vi fick besök av Emma och Simon och det var superkul. Vi gick till lekparken och gungade lite. Jag fick massa rabarber som jag har gjort kräm av och en del frös jag in. Jag fick ett recept av Jessica som är superlätt och gott.
 
Rabarberkräm:
 
4 dl vatten
3/4 dl socker
500 g rabarber
 
Koka i några minuter och häll i 2,5 msk potatismjöl utblandat med lite vatten.
 
Ett husmorstips jag fick av min mamma var att man ska lägga i rabarbern i vatten och precis koka upp, hälla av och tillsätta nytt vatten (den mängd som krävs till krämen) för att minska risken för att krämen blir sträv eller besk.
 
Supergott såhär på sommaren! Nu har jag frukost för hela veckan.
 
 
Gullungar!
 
 
 

Alice och Olivia 15 månader (snart)!

Det blir glest mellan inläggen då det är sjukdomar till höger och vänster och barnen blir större och större och kräver mer och mer uppmärksamhet. Tänkte jag skulle ge er en liten uppdatering iallafall även om det känns meningslöst när jag nu inte gjort det varje månad men ändå..
 
* Vi ska till BVC den 5/7 för viktkontroll. Det är så spännande. Hoppas de har passerat niokilosgränsen nu!
* Storlek 4 i blöjor, även provat Up&Go, vet inte riktigt vad jag tycker om dom än. Storlek 74 i kläder är det som gäller nu.
* Sover tre gånger på dagen ännu och även hela nätterna. Mycket oroligt har det varit när de varit förkylda men det är ju inte så konstigt. De somnar själva på kvällen efter att de härjat lite i sängarna men aldrig (förutom Olivia ikväll) något grin.
* I onsdags tog Olivia sina första egna steg och hon kan gå ganska långt själv nu men hon fegar lite och vill gärna ha en hand att hålla i. Alice gick flera steg riktigt idag. Första gången! Några steg tog hon i helgen men gick riktigt idag.
* Olivia är en riktig klätterapa och klättrar i gåstolen och sätter sig där själv och klättrar i leksakslådorna och sitter där i och leker.
* De har åtta tänder var.
* Alice babblar riktigt mycket, Olivia också och den senaste veckan har de ändrat från "Dadadada" till "Dododroodroo". Jaaa, typ!
* De har börjat göra skillnad på folk också. Om pappan kommer hem från jobbet så är det BARA han som gäller och om vi är med t.ex. mormor, morfar och moster så väljer de vem de vill vara hos och då är det ingen annan som duger.
* Just nu tycker jag att vi är i en väääldigt gnällig period.
 
 
 
 

Förkylningsastma?

Barnen har varit snoriga nu i snart fyra veckor igen... Sedan helgen har Alice hemsk hosta och massor med rossel i brösten. Det piper när hon andas och igår var jag in på vårdcentralen med henne (Olivia var såklart också med men hon klarar sig för det mesta bättre) och lillgumman fick inhalera luftrörsvidgande och doktorn skrev ut en sån till oss som vi kan använda vid behov. Jag vet inte om jag tyckte att det hjälpte och vi har inte använt den hemma än heller men det kan ju vara bra att ha den om det krisar. Hon verkar ha hemska mardrömmar ikväll, har nu varit in till henne två gånger redan ikväll pga. att hon är jätteledsen halvt i sömnen. Hoppas det blir bättre inatt.
 
Jag börjar nu undra om mina små nånsin kommer få vara friska under en längre tid än en-två veckors tid. Det tar på att vara förkyld hela tiden och det blir dåligt med sömn för alla.
 
Nä, hon är jätteorolig nu lilla Alice så jag ska göra kväll och gå och lägga mig i beredskap så att Erik får sova nånting.

"-Det är två barn i magen!"

En blogg om livet som tvillingmamma.

RSS 2.0